Dárek pro miminko - tipy na nejlepší dárky

Vytvořeno 09.03.2023
Vybíráte dárek k narození miminka? I když obvykle nemíváte problém s volbou dárku pro větší dítě, vybrat ten správný dárek pro miminko nebo přímo dárek pro novorozence už není tak lehké. Většina lidí nemá tušení, co již rodiče sami pořídili a co dostanou k narození miminka od ostatních příbuzných nebo přátel. Zvláště tehdy, jestliže uvažujete o dárku vyšší hodnoty, není od věci se s rodiči domluvit. Navíc můžete dostat i tip na dárek pro maminku, která si dárek za porod určitě také zaslouží. Je vhodné si také zjistit, jaké dárky jsou právě v kurzu, a mezi nimi vybrat originální dárek pro maminku i originální dárek pro miminko. Záleží také na tom, kdy a kde budete dárek předávat – zda půjde o dárek do porodnice nebo o takový, který přinesete rodině domů.

Dárek pro miminko krásný i praktický

Dárky pro nejmenší nemusí být nijak komplikované, ani nemusíte řešit pohlaví, snad jen přizpůsobit volbu barev. Jako dárek pro novorozence se hodí například různá nápaditá kousátka, originálně tvarovaná chrastítka, závěsné hračky na postýlku nebo na kočárek.

Maminky jistě ocení 
hrací deky nebo hrazdičky, pozornost miminka dokáží zaujmout i svítící hračky.

Můžete vsadit i na osvědčenou klasiku, dřevěné hračky, se kterými si však děťátko pohraje až později. Také dětské knihy nejsou špatným nápadem, rodičům miminka jistě udělají radost. Můžete samozřejmě zvolit i některé části dětské výbavičky, 
lahvičky, plenky a podobně.

Dárek k narození miminka můžete vzít i do porodnice

Rozhodli jste se přinést dárek pro miminko k narození přímo do porodnice? Určitě nic pokazí jednoduché přání k narození dítěte. Kojenecké oblečení nebo bryndáčky s vtipnými nápisy patří také k oblíbeným dárkům, stejně jako dárkové sady se jménem miminka.

Nejmenším dětem jsou určeny usínáčci nebo plyšové hračky, které jsou praktickou ozdobou postýlky nebo dětského pokoje. Vhodný je i dárek na památku, populární jsou mince nebo šperk k narození dítěte. Ty se mohou hodit i jako dárek ke křtinám miminka.

Potěší i vlastnoručně vyrobené dárky, pletené oblečení, výšivky na lůžkovinách nebo osuškách a jiné originální dárky k narození dítěte.

Nezapomeňte na dárek pro čerstvou maminku

Dáreček si nezaslouží jen miminko, ale také maminka, která ho na svět přivedla. Dárek pro budoucí maminku může být praktický nebo jen tak pro radost. U praktických dárků se vyplatí zjistit si, co vše už má maminka připraveno.

Jistě se bude hodit 
kojící polštářpoporodní polštářekosmetika pro maminky, knihy pro maminky a další.
Přístroje jako 
odsávačky mateřského mléka nebo speciální prádlo pro maminky pořizujte jen po předchozí dohodě, stejně jako chůvičky a další vybavení, u kterého je předpoklad, že maminka nebo tatínek mají o těchto pomocnících svou již zcela jasnou představu.
Klasikou, co se dává k narození dítěte, jsou nejrůznější blahopřání a květiny.

 

Oblečení jako klasické dárky k narození miminka

Klasikou, se kterou vždy uspějete, je oblečení pro miminko. Sada bodýček mají úspěch vždycky, pohodlné kalhoty nebo tepláčky určitě děťátko využije.

Trička s dětskými motivy nebo vtipnými nápisy budou jistě také vítaným překvapením. Pletené bačkůrky nebo různé botičky a doplňky se velice budou hodit, malé děti mají značnou spotřebu.

To platí i o plenkách, vhodné budou bavlněné i 
jednorázové pleny nebo plenkové kalhotky.
Také maminky budou potěšeny poporodními kalhotkami nebo 
poporodnímu stahovacími pásy, které jim usnadní zotavení po porodu a cestu k původní postavě.

Ložní prádlo, dudlík, lahvičky a dečky

Vzhledem k tomu, že v dětské postýlce je nutno měnit ložní prádlo velice často, bude se jako dárek pro maminku k narození dítěte hodit souprava dětského povlečení. Správné motivy se stanou krásnou ozdobou dětského pokojíku, zvláště když budou sladěny s mantinely v postýlce.

Důležitá je vysoká kvalita látky, ta musí být měkká, jemná a vhodná pro citlivou dětskou pokožku. Každá maminka uvítá také sadu dudlíků nebo doplňků jako jsou třeba 
řetízky na dudlíky.

Také 
měkké deky pro miminka dodají děťátku pocit bezpečí a mamince jistotu, že se miminko bude cítit pohodlně.

Kolotoč, podložka nebo knížka

 Hrací kolotoč nad postýlku miminko zabaví, uklidní a uspí. Maminka tak získá chvilku klidu. Kolotoče hrají uklidňující hudbu nebo napodobují různé zvuky, otáčí se a mohou i svítit.

Když miminko roste a začíná se věnovat okolí, bude pro něj vhodná 
hrací deka s hrazdičkou, na které jsou zavěšeny hračky. Tyto deky jsou motivační a dítě se snaží více hýbat a zvedat.

Pro rozvoj zraku je důležité ukazovat miminku kontrastní obrázky. Ty mohou být černobílé nebo červené. Takové jednoduché knihy mohou děťátko snadno zabavit. Vhodné jsou i hudební knihy, které miminko uklidňují.


Vybavení pro děťátko i domácnost

K dalším praktickým dárkům patří takové, které zjednoduší život rodičům a poskytnou děťátku maximální komfort. 

Elektronické chůvičky umožní rodičům neustálé spojení s miminkem a potřebnou kontrolu, mixéry ocení maminky při přípravě pokrmů po přechodu na jiný typ stravy než jen mateřské mléko.

Hodit se bude jak mixér stolní, tak mixér tyčový. Kvalitní digitální teploměr může využívat celá rodina. Miminku dokáže ulevit nahřívací pytlík, který se dává na bříško. Pytlík s pohankovými slupkami lze nahřát i zchladit, takže nabízí všestranné využití.

Oblíbené dárky pro novorozence a dárky pro maminky

A jaké tipy, co koupit pro miminko, patří k nejlepším? Které dárky potěší rodiče a dobře poslouží miminku? Nechte se inspirovat některými z osvědčených tipů. Můžete být praktičtí i originální, sami můžete dárek pro maminku vyrobit. Určitě se vyplatí předem se poradit s rodinnými příslušníky či přáteli, abyste se vyhnuli stejným dárkům nebo nepořídili něco, co už maminka doma má.

Kosmetika jedině ve vysoké kvalitě

Kvalitní kosmetika pro maminku i miminko, to jsou dárky k narození dítěte, které potěší celou rodinu. Mamince se budou hodit krémy, které jí pomohou vylepšit vysílenou pleť, nebo vlasová kosmetika zaměřená proti vypadávání a na zlepšení kvality vlasů. 

Miminka mají velmi citlivou kůži, která vyžaduje speciální péči. Proto se jako dárky pro novorozence hodí sady 
kosmetiky pro miminko, které jsou určené pro citlivou kůži a samozřejmě bez parfémů.

Vitamíny nejen jako dárek pro budoucí maminku

Vhodným dárkem pro budoucí i čerstvou maminku jsou vitamíny. Jak těhotenství, tak následná péče o miminko a kojení jsou značnou zátěží pro organismus maminky. Ta pak potřebuje zdravou výživu a celý komplex vitamínů, aby se její tělo vrátilo do původního stavu, a současně zajistilo miminku správnou výživu. Nejrůznější multivitaminy zásobí maminku i kojence důležitými látkami.

Je však vhodné konzultovat výběr přímo s maminkou nebo s jejími blízkými, ne všechny vitamíny musí být pro maminku vhodné.

Památeční i speciální dárky

Pokud chcete uchovat vzpomínky a věnovat dítěti něco na památku, můžete mamince a miminku věnovat třeba sadu na otisky ruček nebo nožiček. Jestliže rodiče rádi fotografují, mohou si vytvořit fotografie na profesionální úrovni, pokud jim věnujete fotografický kurz zaměřený právě na fotografování dětí. Na fotografie se bude hodit dětské fotoalbum.

Děťátku můžete dát také pamětní minci nebo nějaký upomínkový šperk. Šperk je vhodný i jako dárek pro maminku. Velmi praktickým dárkem může být i poukaz na masáže, do kosmetického salónu, ke kadeřníkovi nebo na kurzy cvičení, které mamince pomohou získat rychle zpět původní postavu.

 

 

dárek pro miminko
Kojenecké-oblečení.eu
Váš prodejce zboží pro miminky a maminky